50 jaar "Het Open Venster"

Datum: 18-09-2022


Toen Jan van Ieperen  en Wilhelmien Vos 50 jaar geleden  begonnen met de ziekenaktie hadden ze waarschijnlijk niet verwacht dat het uit zou groeien tot wat het nu is. We mogen er trots op zijn dat in ons kleine Nuland dit werk waar zij mee begonnen zijn al 50 jaar stand houdt. Waar het in 1972 begon met Lourdes reizen is er in de loop der jaren op heel veel manieren gezorgd voor ontspanning voor onze zieken door het organiseren van  ontspanningsavonden, nationale Ziekendag, Kerstvieringen met diverse thema’s,  dagjes weg, gezellige vakanties en de vele extra attenties met Pasen en kerst.    

 

Maar het belangrijkste waar het allemaal om begonnen is,  aandacht !!  een beetje extra aandacht voor mensen die dat in een bepaalde periode zo goed kunnen gebruiken. Tijd voor een praatje maar vooral een luisterend oor. 

Dat is wat onze vrijwilligers het hele jaar proberen te hebben, aandacht voor elkaar  !!

 

Maar wij kunnen het als vrijwilligsters van “Het Open Venster”  natuurlijk niet alleen. Want om dit allemaal te bekostigen moet er ook veel werk verzet worden, denk daarbij aan de rommelmarkt.  Voor de rommelmarkt zijn wij bijna iedere week in touw met het ophalen en sorteren van de spullen in onze opslag. Al 50 jaar lang is de rommelmarkt onze grootste bron van inkomsten. En al 50 jaar lang zijn daar iedere keer opnieuw heel veel vrijwilligers die ons helpen, want zonder al die mensen die steeds maar weer opnieuw voor ons klaar staan, die voor ons bakken, sjouwen, inrichten, verkopen en na afloop mee opruimen en spullen afvoeren kunnen we geen rommelmarkt organiseren. 

    

We proberen natuurlijk ook om op andere manieren geld in te zamelen. In 2020 hebben we de Nationale vrijwilligers Publieksprijs gewonnen ook daarvoor hebben we heel veel promotie gemaakt om stemmen te winnen. En daarmee ook weer geld in de kas bracht.

 

Daarnaast zijn er ook De Vrienden van Het Open Venster. Opgericht door Gerard vd Biezen en Rien Zwanenberg. Mensen die ons een warm hart toedragen en ieder jaar geld doneren zodat wij de mogelijkheid hebben om iets extra’s te kunnen doen voor onze zieken.

 

Ook met de  Rabo ClubSupport waar we ieder jaar proberen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, door te flyeren en leuke filmpjes en foto’s te maken om zo aandacht te vragen. Daar doen we ook dit jaar weer aan mee, en hopen op heel veel stemmen omdat we, als het mogelijk is volgend jaar weer op vakantie willen.

 

Door de inzet en bijdrage van al deze mensen kunnen wij als ”Het Open Venster“ blijven bestaan, en ook vaak iets extra’s doen.

In dit jubileum jaar hebben we dan ook extra aandacht geschonken aan de zorgen kinderen. Als er in een gezin een kind ziek is dat vaak heel zwaar en heeft het invloed op het hele gezin. Daarom hebben we die gezinnen kaartjes voor de Efteling geschonken, zodat ze samen een dagje onbezorgd kunnen genieten. En aan de enthousiaste reacties  te zien die we daarop hebben gekregen kunnen we alleen maar zeggen, wat fijn dat we dat allemaal kunnen doen.

 

Op Zaterdag 17 september hebben wij in de Meent ons 50 jarig bestaan mogen vieren. We zijn de  middag om 12.00 uur begonnen met een lunch voor alle zieken en hun partners.  Om 14.00 uur kwamen alle vrijwilligers en andere genodigden.

 

Er was bij binnenkomst iets lekkers bij de koffie en tussendoor een lekker hapje met een drankje. Het was een gezellige middag met een optreden van Connie en Mariska als EHBO’ers waarmee ze al snel de zaal aan het lachen hadden.

Daarna was er een optreden van troubadour Robert die ons vermaakte met luisterliedjes maar ook met meezingers.

 

Om 16.30 uur was er een receptie waar iedereen welkom was die ons een warm hart toedraagt en er was ook weer een hapje en een drankje voor alle gasten met wederom een optreden van troubadour Robert.

Ook harmonie Union kwam ons een serenade brengen en een mooie toespraak met lovende woorden voor onze ziekenaktie.

 

50 jaar “Het Open Venster” een dag met een gouden randje !!

 

Wij willen iedereen bedanken die er aan mee heeft gewerkt om deze dag te doen slagen.

 

Geef me een taak om aan te werken,

een toekomst om naar te streven,

een doel om me naar te richten,

en een raad om te volgen.

 

Toon me een weg om te bewandelen,

een bron om mij te laven,

en een plaats om te rusten.

 

Leer mij een lied om te zingen,

een woord om te troosten,

en een gebed om te danken.

 

Richt mijn handen om te steunen,

mijn oren om te luisteren,

mijn hart om te beminnen,

mijn ogen om te bewonderen.

 

Geef mij een moment om te bezinnen,

geduld om te wachten,

blijheid om door te geven,

moed om vol te houden.

 

en vrienden,

om dit samen te kunnen doen.

 

kijk ook eens in ons fotoalbum

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.