Oud vrijwilliger

Ik ben Wilhelmien Vos-van Hal en samen met Jan van Ieperen hebben wij de ziekenactie, wat nu “Het Open Venster” is, opgericht in 1972. Met een relatief klein groepje vrijwilligsters zijn wij in de loop van de jaren gegroeid tot een begrip in Nuland. Na 36 jaar ben ik gestopt als vrijwilligster bij de ziekenaktie.

 

Graag heb ik altijd klaar gestaan voor de mensen die ziek waren, om een attentie te brengen, en te luisteren naar wat hun overkomen was. Jarenlang heeft heel mijn gezin en mijn familie geholpen bij de rommelmarkt. Gelukkig is in Nuland de rommelmarkt altijd een succes geweest, de grootste bron van inkomsten.

Daardoor zijn veel mensen mee naar Lourdes geweest, hebben van een uitstapje genoten of zijn op een ontspanningsavond geweest. Het was misschien niet veel wat we konden doen, maar iedereen heeft zijn best gedaan en geprobeerd aandacht te hebben voor de zieken uit ons dorp. Ook op de vakantieweken was het heel erg leuk, maar ook hard werken.

 

Ik heb bewondering voor mijn mede vrijwilligsters die altijd hun handen uit de mouwen steken en heel veel werk verzetten. In de loop der jaren heb ik veel zieke mensen bezocht en hun dankbaarheid was een beloning voor al het werk wat we hebben verricht. Ook het plezier wat we hadden met de vakantieweken en ontspanningsavonden zal ik nooit vergeten.

 

Het was een geweldige tijd. Ik hoop dat “Het Open Venster” zijn plek mag behouden in de Nulandse gemeenschap.

 

venster.jpg Agenda

< Juli 2024 >
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.